Wonen aan het water. Interview met Wim en Marjan De Boer

Interview: Wonen aan het water

Zicht op het water!

Wim en Marjan De Boer wonen al jaren met veel plezier in Zutphen. Vanuit hun appartement kijkt het stel prachtig uit. Toch ontbrak er iets essentieels. Zicht op het water! Toen ze de plannen voor het appartementengebouw Kade Noord onder ogen kregen, was de keuze snel gemaakt. Het appartement op de 4e verdieping met zicht op de IJssel zou hun nieuwe thuis worden.

 

Watersport

Wim vertelt enthousiast waarom water zo belangrijk is voor hem en wat Noorderhaven zo aantrekkelijk maakt. Hij is een watersporter in hart en nieren en heeft drie jaar de wateren van Europa bevaren en is de gelukkige eigenaar van een eigen schip. Deze ligt in de Noorderhaven en hoe fijn is het dat hij straks gewoon naar beneden kan lopen en aan het onderhoud kan werken of een eindje kan gaan varen.”

Zicht op de rivier

Bij de aankoop van het nieuwe appartement telde het uitzicht op de IJssel ook zwaar mee vult Marjan hem aan. “Fantastisch dat we hier straks met de avondzon op ons balkon zicht hebben op de rivier. Ook het feit dat ons appartement nieuw is en we het helemaal naar ons idee hebben kunnen indelen, vinden we erg fijn.”

 

“De haven in de nieuwbouwwijk wordt denk ik the place to be. Hier zijn altijd mensen bezig en aanwezig, dat verlevendigt de wijk.”

 

Historie

Daarnaast vinden zij het fijn dat de historie goed is bewaard en zijn Wim en Marjan erg gecharmeerd van Zutphen en Noorderhaven. “Zutphen is een superfijne stad waar de historie goed bewaard is gebleven. Al die kleine straatjes met boetiekjes en speciaalzaken geven veel sfeer. Noorderhaven is van industrieterrein getransformeerd tot mooie woonwijk met afwisselen – de bouw. Leuk dat je nog elementen van de industriële geschiedenis terugziet in de architectuur van de woningen. Dat vind ik ook zo mooi bij Kade Noord en Kade Zuid, met de wit getinte gevel wordt heel mooi aangesloten bij het IJsselfront. De haven in de nieuwbouwwijk wordt denk ik the place to be. Hier zijn altijd mensen bezig en aanwezig, dat verlevendigt de wijk.”

Enthousiast geworden

Enthousiast geworden na dit verhaal? Bekijk dan het woningaanbod

keuzehulp kade zuid3

Hulp nodig bij het kiezen?

Het is best lastig om uit zoveel woningen te kiezen. Daarom helpen we u graag. Laat hieronder weten wat u in een nieuwe woning zoekt. Laat uw voorkeuren weten en wij nemen contact met u op om u te adviseren.

Naar de keuzehulp →